Sinds begin Juli is Marie-Claire gestart bij Jester Strategy. Om nader kennis te maken, heeft collega Chris haar geïnterviewd. Maak kennis met Marie-Claire!

Even voorstellen!

Ik ben Marie-Claire, 28 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Mijn roots liggen in het zuiden van het land. Ik ben opgegroeid in een klein (boeren) dorpje in Brabant en heb zowel mijn MSc als BSc in Maastricht behaald. Ik hou van organiseren, gastvrijheid en lekker (samen!) eten, eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het koken over laat aan degenen die dat heel goed kunnen en leuk vinden, dat is vaak Martijn, mijn vriend. Daarnaast vind ik de steile leercurve die hoort bij het leren van nieuwe sporten heerlijk. Zo heb ik de afgelopen jaren leren schaatsen, boxen en een seizoen gepadeld. Ik vermoed dat mijn resultaatgerichtheid, nieuwsgierigheid en een vleugje ongeduldigheid hieraan ten grondslag liggen. Een andere interesse is esthetiek of zoals ik vaak zeg ‘mooie dingen’. Ik kan me vergapen aan bijvoorbeeld hoogstaande architectuur, interieur en/of auto’s. Sinds kort ben ik een nieuwe hobby aan het ontwikkelen, zuurdesembrood bakken! Het is een mooi iteratief proces waarin je steeds met een klein beetje verandering een heel ander (vaak beter) resultaat kan bewerkstelligen. Bijna metaforisch voor hoe belangrijk het is om nieuwsgierig te blijven en open te staan voor verandering in het algemeen.

Mijn achtergrond, drijfveren en de match met Jester Strategy

Vóór mijn rol als Strategy Consultant bij Jester Strategy heb ik brede ervaring in het bedrijfsleven opgedaan. Van een management traineeship bij een grote industriële corporate tot een brede rol, zowel strategisch als operationeel, bij een digitale start/scale-up. Ik heb projecten gedaan op de werkvloer in de ploegendienst, maar ook met bestuurders en hoger management. Die verscheidenheid aan inhoud en omgevingen drijven mij. Daarnaast ben ik van kleins af aan gefascineerd geweest door het bedrijfsleven, de businessmodellen en de relaties in ecosystemen. Dat je daar holistisch naar mag kijken in de rol van consultant spreekt mij enorm aan.

Bij Jester Strategy vind ik voor mij de ideale combinatie tussen de inhoud van het werk en de werkomgeving en -cultuur. Aan die inhoudelijke kant gaat het écht over strategie en het holistisch kijken naar bedrijven. Aan de andere kant, met betrekking tot werkomgeving- en cultuur vind ik het fijn dat het een kleine ‘boutique’ is en dat de mensen die er werken enorme inhoudelijke kennis en een passie voor het vak hebben. Hierdoor geloof ik direct invloed te kunnen hebben op de uitdagingen van onze klanten en persoonlijk enorm veel te leren. Ik hoop dat ik vanuit mijn eerdergenoemde oog voor resultaat, ervaring vanuit de praktijk en gevoel voor het interpersoonlijke aspect bij kan dragen aan het geheel. Ik heb zin om het consultancy vak helemaal eigen te maken en daarmee voor onze klanten écht het verschil kan maken.

Leuk om te delen.

Omdenken’ heeft me de afgelopen maanden tot twee keer toe getriggerd met hun quotes die ze op billboards langs de snelweg hebben staan. Ik ben benieuwd of dit ook bij u gebeurt?!  

‘Is waar je naar op weg bent ook waar je écht wilt zijn?’

Deze heb ik een paar keer gezien tijdens de periode dat ik aan het solliciteren was. Het drukt je met je neus op de feiten en gaat naar de kern, ben ik het juiste aan het doen? Voelt dit écht goed? Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik bij een aantal sollicitaties de bovenstaande vraag stiekem met ‘nee’ moest beantwoorden, maar bij Jester Strategy niet, na elk gesprek werd ik enthousiaster, dus ‘ja!’, hier wil ik écht zijn.

‘Relax. We doen allemaal maar wat joh.’

Laat ik vooropstellen dat ik een kritisch denker ben en daardoor kwaliteit hoog in het vaandel heb staan, het moét kloppen. Daarnaast vind ik een gezond relativeringsvermogen vanuit nuchterheid (met een vleugje humor) ook een groot goed, maar nog belangrijker is te weten wanneer dit wél en vooral wanneer niét in te zetten. Met betrekking tot deze quote, even uitzoomen; einde werkdag, half Nederland krampachtig in de auto richting huis, racen om op tijd te zijn voor het avondeten met de kinderen. Een aantal flitsen van die dag passeren de revue, die verhitte uitspraak van je baas, wat werd daar nou eigenlijk écht mee bedoeld? En die collega, proefde je daar nou afgunst? Pff… En dan deze quote. Adem in, adem uit, het wordt vanzelf donker en vanzelf weer licht, die aardbol draait gewoon door.

Ik kijk er naar uit u te gaan ontmoeten, let’s connect!

+31 6 21 45 63 73

m.koning@jester.nl

LinkedIn