Nieuwsgierig naar het onbekende, de waarde van nieuwe dingen leren

Kan je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Eline Beurskens en ik ben 29 jaar oud. Opgegroeid in Overloon, maar inmiddels woon ik al 10 jaar met veel plezier in Utrecht. Ik heb Business Administration gestudeerd in Utrecht en in Amsterdam, en tijdens mijn studie gewoond in Berlijn en Shanghai. Shanghai was mijn eerste solotrip en ga sindsdien graag op reis om de wereld te ontdekken. Ik ben dol op de bergen; ik heb afgelopen jaar een prachtige meerdaagse trekking gedaan in de Andes in Peru, maar ben ook graag te vinden in de Alpen voor een week wintersport. Ik lees graag boeken en luister podcasts (tips zijn altijd welkom!), en ik beoefen yoga met veel plezier.

Hoe nieuwsgierig ben jij?

Vrij nieuwsgierig! Ik geloof graag dat er zich een hele wereld afspeelt buiten ieders comfort zone en zoek de randen dan ook graag op. Engiszins geïnspireerd door “Yes Theory” doe ik met enige regelmaat verschillende experimenten. Om een aantal voorbeelden te noemen: Een chaotisch hoofd? Elke ochtend mediteren voor 30 dagen. Wonen in een ander land? De taal leren zo lang je daar bent. Het spannend vinden om te zwemmen in open water? Duikbrevet halen. Nieuwe dingen proberen of het aanleren van nieuwe gewoonten kan soms weerstand oproepen. Dat is naar mijn idee het mooie van een experiment; het kan niet falen. Vaak is het leuk, soms minder, maar de waarde zit hem vooral in het leren van iets nieuws. Is het niet over een onderwerp, dan wel over mezelf.

Wat heb je hiervoor gedaan en wat heeft dat jou geleerd?

Hiervoor heb ik gewerkt bij verschillende start-ups, een scale-up en werkte ik als consultant bij een grote bank. Van snel schakelen tussen verschillende rollen en taken in een start-up, tot strategisch nadenken over de toekomst binnen een zorgorganisatie, mijn eerste jaren aan het werk waren vrij afwisselend. Het voordeel van werken bij verschillende bedrijven zoals ik het zie is dat je een divers beeld vormt van de businesswereld. Ik leerde over mensen en bedrijfscultuur, verschillende smaken van productiviteit en het behalen van bedrijfsdoelstellingen (of soms ook niet) om een paar punten te noemen.

Waarom wil je bij jester Strategy werken?

Om deze vraag te beantwoorden borduur ik nog even voort op thema diversiteit. Een van de redenen voor de stap naar Jester Strategy is vanwege de mensen. Binnen het groeiende team is geen een collega hetzelfde en is er veel kennis en kunde aanwezig. Wat mij ook aanspreekt is de verscheidenheid aan opdrachtgevers en projecten waar ik bij Jester Strategy mee kom te werken. Ik kan hier helemaal mijn nieuwsgierigheid in kwijt, en tegelijkertijd is deze verscheidenheid mijns inziens ook waardevol voor klanten doordat je hen met een ander perspectief net die stap verder kunt brengen.

Waarin wil je je binnen Jester Strategy verder ontwikkelen?

Voorheen ben ik onderdeel geweest van verschillende teams waardoor ik veel heb geleerd over mezelf. Ik ben erg creatief en ik hoop deze kant van mezelf verder te kunnen ontwikkelen en ontdekken hoe ik dit in mijn werk kan inzetten.

Waar verwonder jij je over?

Over van alles. De laatste tijd verwonder ik me over de adem. Ja, dat lees je goed, de adem. Het is het eerste en ook het laatste wat we in ons leven doen. Vorig jaar in Peru kwam ik voor het eerst in aanraking met breathwork. Dat heeft mij zo verrast dat ik er meer over wilde weten. We doen het allemaal, maar we zijn vaak niet bewust hoe we ademen, of waar we onze adem voor kunnen gebruiken. Voor wie meer wil weten: Een goede tip is het boek Breath: The New Science of a Lost Art van James Nestor, waanzinnig interessant.

Wat zeggen jouw vrienden, studiegenoten of oud-collega’s over jou?
Invoelend, maar met een scherp randje.