Hoe geef je je leden inzicht in hun prestaties en help je hen succesvoller te zijn? NEVAT is de vereniging van ambitieuze toeleveranciers en wil haar leden ondersteunen daar waar het echt om gaat: de business. Al jaren heeft NEVAT daarom een benchmark voor leden en biedt zij ondersteuning met een businesscoach. Jester ontwikkelde samen met Innovox & Partners en NEVAT een online versie van de benchmark: sneller, gebruiksvriendelijker, moderner, minder foutgevoelig. De benchmark is tevens de start van een integraal en modulair aanbod van tools en diensten om NEVAT-leden te ondersteunen bij het bepalen van hun koers en de uitvoering van plannen.

De benchmark is vanaf nu ook beschikbaar voor andere organisaties.

“Leden zien met de benchmark hoe goed ze presteren ten opzichte van vergelijkbare bedrijven. In één oogopslag. De eerste deelnemers aan de nieuwe benchmark zijn erg enthousiast over het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid. De eerste deelnemer aan de pilot zei letterlijk: ‘Wat nog het meest frappante was, en dat heb ik nog nooit meegemaakt met IT, het werkte gewoon.”

Alwin Pol, businesscoach NEVAT

De benchmark geeft ondernemers inzicht in hun scores op belangrijke indicatoren

De benchmark geeft antwoord op de vragen: “Hoe goed doen wij het als bedrijf?” en “Waar kunnen we verbeteren?” Op het overzichtelijke dashboard ziet de ondernemer in één oogopslag zijn scores op 28 belangrijke indicatoren én hoe hij scoort ten opzichte van andere bedrijven in de branche. Zo kan hij samen met de businesscoach van NEVAT of met een eigen adviseur bepalen waar en hoe hij kan verbeteren.

Betrouwbare data zijn de bron voor een waardevolle benchmark

Jaarlijks vullen de deelnemende bedrijven een vragenlijst in. Deze vragenlijst is in de nieuwe benchmark veel gebruiksvriendelijker en overzichtelijker geworden. Bovendien kan de ondernemer de vragenlijst eenvoudig delen met een collega of accountant om een deel van de vragen in te vullen.

Om de kwaliteit te garanderen controleert de businesscoach van NEVAT alle data voordat die wordt opgenomen in de benchmark.

“Het gedoe met Excel is voorbij. De nieuwe benchmark is ook voor mij als businesscoach veel gebruiksvriendelijker. Doordat het proces zoveel eenvoudiger is geworden heb ik meer tijd voor het coachen van bedrijven. Dat is niet alleen makkelijker en leuker voor mij, maar vooral veel nuttiger voor onze leden.”

Alwin Pol, businesscoach NEVAT

De benchmark is volledig instelbaar

De businesscoach is beheerder van de benchmark en kan deze helemaal zelf samenstellen. Zo kan hij vragen toevoegen of deactiveren en nieuwe categorieën toevoegen aan de vragenlijst. Ook de KPI’s zijn volledig instelbaar.

Koers bepalen en resultaten halen

Uiteindelijk gaat het NEVAT om het succes van haar leden. De benchmark laat zien waar je nu staat ten opzichte van de branche. Vanaf de zomer worden ook de andere modules van het programma “Businesscoaching” uitgerold. Met masterclasses, coaching en online tools helpen we ondernemers bij het ontdekken van belangrijke ontwikkelingen in de branche, het opstellen van concrete plannen met het OGSM-model en om inzicht te krijgen in het verandervermogen van hun onderneming.

“Door de benchmark hebben we enorm waardevolle contactmomenten met onze leden. Daar kunnen we echt iets betekenen. Met de nieuwe benchmark en de modules die we vanaf het najaar introduceren zetten we een enorme stap voorwaarts om onze leden nog beter te helpen bij het realiseren van hun ambitie.”

Alwin Pol, businesscoach NEVAT

De benchmark is beschikbaar in de toolkit van Jester Tools

Ben je geïnteresseerd in de benchmark? De tool is ook beschikbaar voor andere brancheverenigingen, inkoopcombinaties, franchiseorganisaties, etc. Neem contact op met Remco Bakker voor meer informatie of kijk op de website van Jester Tools.